söndag 26 september 2010

knacka dörr

Nej vi har inte blivit Jehovas, bara desperata.


Vi for runt på ön och stannade folk och knackade på och kollade om inte någon hade något fint, hus, mark att sälja eller så eller om dom åtminstone visste om någon annan ville tjäna pengar. Det var ganska lönlöst men vi hittade fina ställen och fick orienterat oss lite extra.


Höjdpunkten på dagen var nog när vi hittade kameler!!! Jo där vid dem kan jag tänka mig att bo. Trevligt att säga hej till dem varje dag man kommer från jobbet.



 

Frank han också med att prova sin nya mundering, fodrat regnställ verkar skönt. Gick med pappa på berget och kastade "macka" i havet.





Uppfinningsdiskaren.

lördag 25 september 2010

fiskar

Det blev utflykt till Lysekil och Havets Hus idag. Det var populärt och spännande för en 2åring, och oss.




Lite på sista versen, men kul att titta på färgkombinationer mot turkosfontänbakgrund, Bra!!

Äntligen fick F springa, nu springer vi visst allihop. alla 5.
Nej, dags att plöja genom hemnet, IGEN, och imorgon far vi ut och spanar, kanske får vi börja knacka dörr i jakt på vårt framtida boende.

onsdag 22 september 2010

vår prins


Han älskar att diska. 
Än så länge.

måndag 20 september 2010

Vad är det som händer i Grästorp egentligen?




Här i Hälleviksstrand röstade vi i går, och 789 andra, 4,1% av dem röstade på Sverigedemokraterna.

Undrar vad som skulle hända om det flyttade hit några invandrare? I den här lilla byn är det ju näst intill omöjligt med segregation. Gissar på att de där 4,1% skulle minska. Det vore mycket välkommet. Det ska bli intressant att se vad som händer de närmaste dagarna, och närmaste 4 åren. Jag hoppas att årets val sätter press på alla de övriga partierna att hitta fram till en politik och lösning som visar att Sverigedemokraterna inte har något med det här landet att göra. Men värre är det på andra platser i landet där det finns ett parti som har fått fäste vars främsta mål är att bekämpa mångkulturen och vars första punkt på programmet lyder:

"Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare."


Skärpning Grästorp


Man kan ju blogga om olika saker, tex. vad man hade på sig när man gick till vallokalen. Jag kan ju istället skriva om vad andra hade på sig. Mötte på vägen ut från mitt kuvertslickande en i morgonrock klädd väljare. Nyss uppkommen från morgondopp i havet. Kallt kallt, men nog säkert ganska skönt. Det är något jag ska lägga på min lista hur jag vill leva i framtiden. Nu är det ingen idé att försöka hinna med. Och så känns det lite sent att börja rutinbada så här i mitten av september, när jag mest går och funderar på att jag borde införskaffa en trygg vinterjacka. Nåja det kanske bara är undanflykter. 

Vi har haft en fin helg när jag tänker tillbaka på den även om den varit full med ångest om andra val än det om riksdagen. Vi har beslutat om att avvakta helt med tomten vid vindkraftverken. jag ringde nyss till kommunen för att stoppa det hela så att vi kan komma lite billigare undan. Vi var där i helgen och det är sorgligt för det är så fantastiskt fint, förutom...
Vi for istället runt på ön för att kolla på andra trevliga ställen att bo på. Inte med båt dock, om inte färjan till ön Lyr räknades.

 

På Lyr hittade vi en liten mysig marknad och butik. Åk dit! eller ännu hellre cykla. Det skriver jag också upp på någon lista. 
  • Cykla runt Lyrön och ha med god picknick och badkläder.


Råkade också snubbla över en fantastiskt god kvällsmat. Inte på Lyr utan vi hittade in i lite barrigare skogar innan vi hade våra hundbajspåsar fyllda. 


torsdag 16 september 2010

nästa köttstycke



 Det blir ett jäkla kalas för vår lilla familj om ingen har lust att komma på besök i helgen? då blir det naturligtvis kalas också men kanske inte lika köttmassivt. S ska visst vara ledig i morgon så vi får en liten långhelg. Jo, jag tar också ledigt från mitt affärsplanspillande. Idag har jag beställt visitkort. ungefär så. Inget är planerat heller, förutom att gå och rösta på söndag förstås.

Vi har börjat tappa gnistan för tomten med vindkraftverken, och elledningarna, kärleken börjar ta slut. Kanske finns det hopp. Åk ut på Orust och kolla på monstren, ibland är dom vackra på något vis men ibland ser dom bara ut som just monster. Landskapet här är ju ganska smått, med små gårdar och små ängar och små skogar. Och så kommer de där snurrorna som är de största jag någonsin sett. Jag, som alltid önskat miljövänlig energi, börjar tvivla. Kanske vågkraft kunde vara mer intressant här ute. Eller regnkraft, det kanske är det jag ska bli miljonär på?

Nu söker vi alltså nästan desperat efter en ny bit mark, eller gård med några hektar. Spännande typografi med goda odlingsmöjligheter, gärna lite skog, avskilt men inte fasansfullt långt bort ut i intet, tyst och lugnt, inga större vägar, elledningar eller andra otrevligheter. På Orust, Tjörn eller andra fina ställen i Södra Bohuslän. Kommer du på något hör av dig!

måndag 13 september 2010

aldrig nöjd


Detta är vår utsikt från vardagsrummet, ja i alla fall i går kväll. Egentligen har vi det ju väldans bra ändå. Någon annan som målar om huset, någon annan att ringa så fort det krånglar. Men sedan tar habegäret över och jag vill lägga beslag på all mark runt omkring mig. Så jag får bestämma. Häromkring är det ju inte mycket att odla på  heller, bara bergigt och blåsigt. Jag försöker, några plantor sitter kvar men en hel del har blåst bort. Dock har jag kunnat skörda stora fina brandywine tomater och små vildtomater, och stora gula, alla odlade på friland. Och ännu är jag inte rädd för frost, det är lycka det så här inne i september.


Tog en liten tur och tittade på en annan tomt idag, bara för att spana lite, utsikten alldeles där i närheten var ju inte så tokig. Det kommer nog bli några fler turer dit upp för att spana lite mera på den tomten... utan kraftledningar och vindkraftverk. men med förmodligen mer blåst.
Vår lilla barnarbetare fick jobba idag också när vi hackade i hop en god vegetarisk moussaka. Lite motvikt till all gris vi annars äter. Fläsket måste ju ätas upp innan det blir dåligt, så idag tog jag upp en fläskbog som vi ska hitta på något med, donnan Nigella finns i mina tankar. Det återstår att se vad det blir.


Imorgon bär det av till arbetsförmedlingen för att lägga fram min affärsplan. Det kan ju bara bli spännande.

söndag 12 september 2010

barnarbete

Vi åkte och röjde på tomten i går. I veckan kommer ju kommungubbar ut och inspekterar om man alls får bygga. Vi hade valt en väldigt regnig lördagseftermiddag. Stannade till på lilla macken och inhandlade handskar, eftersom någon hade glömt sina på jobbet.


Undrar om det finns arbetshandskar för riktigt små händer? som fungerar? Vi har ju en väldigt stark och arbetsvillig barnarbetare, så det är ju synd att han inte kan ta i ordentligt.



Han är riktigt bra på att röja, eller kippa som han kallar det

 

Någon där i bakgrunden glömde också selen till röjsågen, så det fick bli en upphittad rem. Men fint blev det. En spännande lek med former i för mig stora mått. I det fyllda rummet skars en rektangel ut, en rektangel som eventuellt ska få en massiv form av ett hus. 

Nåja, griskinden blev väldans god om nu någon undrar. God men fantastiskt fet. Nästa gris kommer få mindre mat, sedan undrar jag om styckaren verkligen skar helt rätt? Men den där tuggkäkmuskeln slogs vi nästan om.

Hittade ingen mindre form som griskinden rymdes i, så det gick åt mycket olja till confiteringen




måndag 6 september 2010

fett

jovisst, griskinder är gammal skåpmat i bloggvärden men för mig är den delen av grisen ny. Funderar på hur och det blir nog en riktigt fet historia. Kinden ligger på upptining och jag kan återkomma senare om resultatet blir lyckat. Grisar lär det bli till vårt nya ställe, denna gång håriga linderödssvin, istället för de skära lata svinen vi hade i Hälsingland. Dessa framtida grisar ska få arbeta hårt med att böka jorden åt mig innan jag lagar till deras kinder. Om nu griskind är så fantastiskt som man kan googla sig fram till.

I helgen har svärföräldrarna varit och godkänt tomten, jag har försökt göra lite reklam för mig som trädgårdsformgivare på bergens dag på Hunneberg, och vi åt upp de sista kotletterna från den skära grisen.
Nu börjar jag ladda lite hårdare för företagsstart, det gick väldigt dåligt i dag då jag hade pillat ihop en halv affärsplan inkl. budget varpå allt försvann då jag ännu inte riktigt lärt mig att handskas med vår nya känsliga dator. S lyckades också utföra ogjort arbete då han hade spikat upp panel där han senare fick höra att det skulle vara en dörr. en måndag men snart är den slut.

det är kinden på den högra grisen som ska ätas, men uh. minns inte vad det var för gult slemmigt de fick smaska på?

torsdag 2 september 2010

bara lite skön höst



Vi var på banken och skulle se om vi kunde få lite lån till bygget, men det gick ju naturligtvis inte att få in vårt usbminne med fina kalkyler i deras dator, fast vi fick prova. Så det får bli senare. Tog en vacker kvällspromenad runt byn istället.


Tony fick busa lite. Patrik har fortfarande lite ont i benet sedan helgen. Nu börjar jag tro att han bara fejkar för att bara kunna få lata sig.

onsdag 1 september 2010

tomten igen


Vi åkte dit i kväll för att kolla på solnedgången. För att kunna avfärda bilder ur huvudet där vindkraftverkens vingar vispar sönder varje solnedgångskväll, för alltid typ. 


Snart är dom tre.


Men vi hittade en ny vacker kvällsolsplats.


Här är den gamla grunden till huset som stod här tidigare. Som vi hört varit lönnkrog och inhyst numera avrättad mördare. Snart ska vi fördjupa oss i historierna. Känns som en trevlig höstsyssla.


Här ska huset stå. Där inne någonstans.


Och här ska köksträdgården vara. Ja den ska vara stor! och inhängnad, det har varit rådjur här varje gång vi har varit och tittat. Så två av pojkarna var alldeles till sig, de andra två tyckte det var mindre spännande att posera.


och man kan klicka på bilderna om man skulle få för sig att studera dem närmare.