torsdag 31 december 2015

Traditionellt nyårsfirande

Vi är aldrig magsjuka. Förutom på nyårsafton, i år är det lilla frökens tur. Får se om jag och resten klarar oss. Kräkafton. Vet inte om det är 5 året i rad eller något liknande.
Gott nytt år igen då.

onsdag 30 december 2015

Uppdatering och summering

Avtrubbad av allt julfirande, men alltså vi klarade målet. Källaren blev klar innan jul!


Vi har roat oss med tomten, den med skägg och lite skrämmande intryck på vårt småfolk, sedan åkte vi och kikade på ett annat bygge, Halmhuset i Gammelsträng https://www.facebook.com/ekohusetigammelstrang/ (testar att blogga från mobilen vet inte om en kan bädda in länkar då?) det var roligt, inspirerande och styrde upp tankarna på några områden vi varit lite fundersamma. Typ, hur fästa halmväggen mot stolpverket och ska vi verkligen investera i en massugn? ( åh trött på autokorrekt som vill att vi ska bygga en masugn..)

Jag återkommer nog inte mer under detta år utan önskar Gott Nytt 2016 och summerar 2015 som året då vi äntligen fick börja! För precis ett år sedan tittade vi på tomten för första gången, lägger in en bild från den dagen. Romantiskt inte sant! ;)
Året slutade sedan med en källare som vi inte visste att vi behövde.






måndag 21 december 2015

deadline jul

Det ser ut som att vi ska klara det! De sista lecablocken är murade och idag armeras det för en ringbalk som i morgon ska gjutas över det hela, sedan är källaren i princip klar!


Äntligen murat klart i höjd. De sista stenarna ovan fönsterhålet ligger några centimeter in, på utsidan av huset, lerputsen kommer senare att ligga på den tredje översta stenen. Kanske syns hålen på den övre delen av muren till vänster, där kommer senare bärlinorna sticka ut. Vi kommer gjuta pelare i källaren som bärlinorna vilar på och utanför källaren gjuter vi plintar. Samma sak kanske.


Bilden ovan visar det ofärdiga översta varvet ovan dörren. ovan dörren och fönstret sågade jag ur några lecablock till sulblock typ. Det finns nu ett varv till av de smalare blocken. Idag armerar S och i morgon häller vi i betong i mellan blocken. Efter det är det jul!

söndag 13 december 2015

en bunker blir till

Målet är ställt på att källaren ska vara klar till jul. Vi får se hur vädret blir nästa helg, och vad barnvakterna säger. En kan säga att åtminstone jag känner mig en aningens mörbultad efter att kroppen helt plötsligt fick baxa ett antal ton säckar murbruk och lecablock.





tisdag 8 december 2015

vi är redo för lite mer miljöotrevlig verksamhet.

På torsdag hade vi tänkt dra igång källarmurarprojektet. fast det verkar ännu regna för mycket så vi får se. Alla som vill ha ett gratis styrketräningspass inklusive mat är välkomna!


Senaste stormen tog ett gäng träd på tomten. En skogsavverkning alldeles intill har gjort hela stället lite mer utsatt. Renovera hus är väl vad vi får roa oss med sedan. Det var den där ångesten som gör sig påmind igen.