måndag 30 augusti 2010

förhandsbesked

Nu är det inne, förhandsbeskedet om bygglov på tomten. Någon gång i oktober får vi svar. Ganska säker på att vi får bygga. Värre är alla tankar om vi vill bygga Där eller inte. Det finns så många fördelar. Men det finns några mörkare moln också. Först var det ju de där elledningarna, 6 starkströmstrådar som går över den fina ängen. Men okej då det är ju åt norr och vi kommer bygga en lada i vägen så vi inte ser dem. Men så när vi var uppe vid tomten i går så insåg vi ju att de där vindkraftverken som vi hört om hade börjat byggas. Vad innebär det?


Ja, så vi bestämde oss för att åka till en vindpark vi hört skulle likna den vid "vår tomt". Rabbaldshede nästa.. på vägen var en märklig olycka. En betongbil hade lyckats trassla in sig i mitträcket och spärrade av ena vägriktningen med vajrarna som fastnat i hans bil. Tur att vi åkte åt andra hållet.

ja vi åkte vidare och hittade in i skogen till vindkraftverken, och försökte lyssna för det är främst ljuden vi är oroliga över. Tomten idag är på en alldeles tyst plats. Och det är inte lätt att hitta. Det är alltid någon bullrande väg i närheten av allt vi letat efter hittills. Så lugnet har ju varit ett stort plus för tomten. Men det var ju omöjligt att säga. Visst lät det, men inte i alla vindriktningar. Så det är nog bara att vänta och se tills det börjat snurra.
Vi har bokat tid på banken också. Får se då vad de säger om våra kalkyler och om halmbalshus förövrigt. Det finns ju ändå några halmbalshus i Bohuslän som referens om det skulle vara så.
Ungefär som på bilden nedan kan det komma att se ut bakom vår lada.
så här kommer det se ut från tomten om man går bakom ladan.

som ska tas ner och byggas upp igen, det blir nog samma storlek men lite nyare...

i helgen var vi på 20-års kalas, dock en dag för tidigt..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar