lördag 16 oktober 2010

ångest av något slag


Det kan vara för att man skulle kunna ta mig för en kvinna med underbett. Men det är ju fel, så där kan nog inte ångesten ligga. Det kan också vara en närmande 30-års dag som jag inte vet vad jag ska göra av. Men det är för små problem för att vakna 05.00 en lördagsmorgon och inte kunna andas. I och för sig är min 30-årskris inte att leka med. Men ändå var jag där i morse. Som om hela jag vore insvept i plastfolie. Och det är vi ju nästan här också. Det börjar märkas nu när det blir kallare och vi stänger fönstren. Det blir imma på dem så fort man andas lite här inne. algerna frodas i badrummet. och mina slemhinnor, ja i alla fall dem i näsan, finns snart inte mer. Så nu börjar det bli bråttom. Men när det nu har känts som mörkast ett tag så börjar jag se möjligheter igen. Det verkar vara en märklig jordisk lag. I mitt liv åtminstone. och jag önska att jag mindes det varje gång i mörkret, Det blir alltid ljusare. Så nu har jag en bunt med nya telefonnummer att ringa. Ett har redan resulterat i att vi ska åka och kolla på nya tomter. Som någon är villig att sälja. Annars spanar jag ju mest hela tiden.

 

1987 byggdes detta snajsiga badrum. nog för att jag börjar känna mig gammal men vad är det som egentligen har hänt under de här åren? Jo det byggs ju ännu tätare hus, med ännu mera plast. Och tidningarna skriver om hur allergier bara ökar och blir allt vanligare... Det går ju att göra kopplingar mellan ökade allergier och vad som helst. I vår 2:a med havsutsikt är tanken att fukten och luften ska ventileras med den här:


låter som en höfläkt, ungefär. Så nästan pest eller kolera. Men välkommen hit! Men ännu mer välkommen till vårt framtida drömhus. INGEN PLAST. bara lera, halm, koskit och sand. Ja och lite annat också. Funderar på att trotsa mitt motstånd mot väggord och skriva, på latin då som det alltid ska va???, "Jag hatar de där jävla väggorden men i detta hus kommer ingen plast över tröskeln" Kan någon översätta det åt mig så vore jag så glad så. Eller jag klarade det själv "Odi, quae damnat sed verba muro domus nequaquam limen plastic" Rätta det gärna.. 
Men utan plast. Det är ju helt omöjligt. Försök tänka tanken. Om vi inte ska leva som på stenåldern eller så. Hittade den här nu bara därför. ska kollas närmare på. Men nu är det dags för mat. och plast.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar