lördag 5 november 2011

dilemma

 

Där vi ser vårt drömhus på gården, just där står idag ett hus. lågt i tak, 198 cm ungefär. dåligt isolerat med en ganska dålig skorsten. men det verkar helt friskt. luktar fint inne fast ingen har bott där på länge. inga tecken på mögel eller svamp. Men det räcker inte till i storlek för oss. (lite krav måste man få ha) hur vi ska få i hop  det på ett vettigt sätt med en utbyggnad är för mig ett mysterium. visst går det men blir det snyggt? och framförallt praktiskt? vi vill ju inte ha 198cm i takhöjd i nya delen direkt.
om vi föreställer oss att vi ska bo där i 40år eller så.
eller att det ska gå att sälja om några år.
ja då kanske det trotts allt är värt att riva huset. kapitalförstöringen till trots. Man kan ju alltid använda materialet på annat håll på gården.
Vi var där och fikade idag. lite med pappa och hans fru. mätte lite inne och tänkte spola igenom vattensystemet ordentligt för att kunna göra vattenprov nästa vecka. men vattnet tog slut nästan direkt. konstigt. Vi räknar ju inte med att vattnet är tjänligt. men det vore ju praktiskt om vi kunde duscha där innan vi hunnit borra. Hundarna hittade något ruttet djur att rulla sig i och lyckades kleta ner sig totalt.

Vi tror att vi tar dit en sotare och låter han bestämma. är skorstenen heldålig så river vi. om inte. ja. vi får se.

Men nu är det skön kväll och hundarna är renare än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar