tisdag 8 mars 2016

Dags att möblera om

Vi funderar lite på vad vårt ställe ska heta. Vi är också numera i drömmen vi bygger så, spånar på "Gårdslids halmhus och odlingar". Gårdslid är namnet på platsen, lid för det hela ligger i en sluttning och Gård för området heter Gård. Vi har alltså inte hittat på det utan det är det gamla namnet. Det kanske får duga. Odlingar. Jo, funderar på att blogga lite om odlingarna då det är mitt projekt vid sidan av bygget. Jag ska försöka överleva ekonomiskt på vår "gård" på ca 1,5 ha. Jag måste se om det är möjligt! En organiskbiologisk diverisfierad grönsaksodling, fruktträd, bär och nötter. Plus ägg på det.

I vår ska vi smälla upp ett växthus och försöka sälja tomater. Två grisar ska få jobba som ogräsbekämpare och eftersom de blir klara ska jag försöka hinna anlägga bäddar. Egentligen hade det optimala varit att täcka i gång ytorna men det har jag inte tålamod till. Det kommer bli mycket täckande ändå.

Ritningarna är på gång. och i måndags gick den starka mannen på föräldrabyggledigt på heltid.

2 kommentarer:

  1. Att välja en gammal adress tror jag stenhårt på. Var helt vilsen när kommunkärringen undrade vilken adress vi ville ha.

    Sånt där underlättas ju av att varenda liten stubbe i Sverige har eller har haft ett namn. Tog inga tider att ta reda på vad den här klipphällen hette en gång i tiden. Limmonsberg. Nu undrar jag bara vad fan ett limmon är.

    /Peter

    SvaraRadera
  2. Limmonsberg låter ju tjusigt och fint. Får väl bygga dig ett orangeri och odla limoner? Vårt ställe har ju en adress. vi rev ju ett hus innan vi började bygga. åh nä jag tror inte vi kommer undan men något nytt i första taget ;) så vi kör på Gårdslid ;)

    SvaraRadera