söndag 17 april 2016

Betongbetongbetong

Det tycks aldrig ta slut det eviga formandet och gjutandet. I fredags hade vi en betongbil till tomten för att fylla upp skorstensfundamentet som ju hamnade fint i en skreva i berget. Tänkte att vi skulle få ett gäng plintar fyllda när ändå bilen var där. Beställde först en full bil, 7 kubik. men blev lite nojjiga på att det var för mycket. (Väldans knepigt att räkna ut den där skorstensfundamentkuben lutande berg och så) Nåväl vi var alltså rädda att det var för mycket, hade vart trist att hälla ut/ returnera några kubik, det är ändå nästan 2000kr per m3. Vi beställde istället 4 kubik och kände oss ekonomiska. Kastade också i en massa sten i skorstensfundamentet medan betongen fylldes på. Några plintar fyllde vi emellan för att låta betongen sätta sig lite men betongen tog naturligtvis slut när det fortfarande var några cm till kanten. Så i väg och handla sand och cement som vi naturligtvis hade slut på.

På morgonen innan gjutningen tyckte S det vore en bra idé att gjuta in Skafferikylarröret i skorstensfundamentet för annars hade vi behövt kröka det runt och det vore ju onödigt. Speciellt som de där jätterörkopplingarna kostar onödigt mycket.
Ok. det var uppdateringen om det här, än så länge ganska lite miljövänliga huset. Bjuder på lite mysiga gjutbilder först bara. och lägger till att vi bara har några plintar till att gjuta i källaren och det där växthusfundamentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar