tisdag 24 maj 2016

Komplettering

Glömde skriva om odlingsplanerna, osäker på om jag gjort det tidigare.
Marken vi köpte till förra året består framförallt av en gammal fotbollsplan, Grindsby IF, ryktet säger att det också ska ha funnits en gammal dansbana där!
Någon gång under 1900-talets mellersta del spelades det i alla fall fotboll på ytan och gräset hölls lågt med hjälp av kor?

Nu har jag bestämt mig för att se om jag kan få ut en vettig lön i förhållande till rimlig arbetstid genom att odla grönsaker effektivt på den gamla fotbollsplanen och sälja! Gårdslids Odlingar!
Det får ta några år att bygga upp. Vi bygger ju trots allt ett stort halmbalshus och försöker hålla två barn på gott humör  under tiden.


Ser ni fotbollsmålet? Hitom det ligger nu växthuset och jag hoppas på försäljning av tomater om någon månad. Senare i år ska jag täckodla i gång ytan, mer om det senare. Var helt inställd på grisar men inser att inte tiden räcker till just nu. Strax till vänster ovan ladan bygger vi nu.

En speciell känsla infann sig när jag tog denna bild  förut, konstaterade att kastanjen blommade på bilden precis som den gör nu, dock har den vuxit sig lite större på 70 år.

2 kommentarer:

 1. De där grabbarna uppe i Umeå eller whatever har ju kommit igång igen med sitt bloggande om liknande övningar. Albin och Jakob, Marstorps mat.
  Något du följer? Jag lyssnade på några podcasts dom gjort häromveckan.

  /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. aha! tack för podtips! ska försöka hitta det!

   Radera