söndag 29 januari 2012

inlägg 201. vinterångest

För min del får vintern gärna ta slut. Det värsta med vintern förutom kylan och otrevligheten är följande två saker.
 •  Magsjuka. Vinterkräksjuka Jag är livrädd. en kräkfobiker, lite härdad av en graviditet som innebar en sjuhelsikes massa kräkningar med grand final när värkarbetet satte i gång med kräkning vid varje värk. Ganska förskonad sedan dess. i natt lätt panik när sonen klöktes lite när han fick en liten hostatack. men det var falskt alarm. Men visst var ångesten där och släppte inte taget i första stund. Nyss på gymnastiken hörde vi en mamma prata om hur hon lämnat hemmet och tagit med sig ett fortfarande friskt barn. Ett hem fyllt av spysjuka, Gahhh! det finns väl en regel? 48timmars eller 72 eller något? Åtminstone, håll tyst om det! riskera att smitta ner hela samhället, vill man ha det på sina axlar? Vah!!???
 • Att någon, störst ångest om denna någon är F, får för sig att slicka på frostig metall. Vad gör man då? Nu undanber jag med det bestämdaste någon kommentar som handlar om en sådan olycka. SNÄLLA!!! Det är något med tungor. Om vintern ändå kunde ta slut. det värker i tungan bara jag tänker på den.

2 kommentarer:

 1. Här är en till med samma fobi. Det finns även en benämning på denna fobi: emetofobi.

  Jag kan räkna upp de gånger jag kräkts på en hand. Minns specifikt varje gång. Undviker kraftigt berusade människor. Kräks någon i min närhet håller jag för öronen & blundar, om möjligt, går jag därifrån. Säger någon att de mår illa blir JAG blek & svimfärdig. Du förstår nog. Jag förstår dej. Mer än väl ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. skrev ett långt svar här till dig om kräkångest men det försvann. kanske var lika bra. Det är en konstig fobi.

   angående stolpslickning på vintern fick jag idag tipset att man alltid kunde kissa på tungan, om man är två, och inte har tillgång till varmvatten. men men högtrycket ligger visst kvar riktigt ordentligt och håller kvar det kalla vintervädret med frusna stolpar ett tag till.

   Radera