söndag 10 juni 2012

Gröna fingrar?

Jag glömde saxen inne..


Det gör ont i magen att plantera ut kålplantorna i snigelland. Nästa år skall jag så kålen tidigare, om plantorna är lite större, kanske dom klarar sig bättre? Jag hinner knappt få i plantorna i jorden innan sniglarna är där och gnager. Vattnade ju ut nematoder tidigare i våras men de flesta nematoderna var nog döda då jag inte hann passa brevbäraren, och de små maskarna kokade ihjäl i den varma brevlådan. En dyr läxa! får en ny leverans om någon vecka, DÅ!!
Alltså, till nästa år, så kålen långt före 7 Maj!  

6 kommentarer:

 1. Myskänder ska tydligen vara hejjare på att käka sniglar, ett litet tips!

  SvaraRadera
 2. Jo, har hört det, eller ankor i allmänhet också, och här finns en damm!! men vi hyr, och så finns det en hel del rovdjur. Men jag vill!!

  SvaraRadera
 3. Vi har också en hiskelig massa sniglar här i Ljungskile. Det satt 15 stycken bara på en pumpa-topp häromdagen. Att man ska behöva döda så många djur för att få äta grönsaker! Jag längtar efter att få ha ankor att mata med sniglar!

  SvaraRadera
 4. Någon gång är dom där ankorna välkomna, och jag ser fram emot att äta dem med. ;)
  Går det bra med nya växthuset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men sniglarna kryper in där med! Men vi har tomater och squash som ser fina ut, och gurka som strävar på. Kikärtan i växthuset är den finaste, med ett tiotal baljor.

   Jag ser också fram emot att äta en och annan anka! För lite snigelmatningsinspiration se: http://www.youtube.com/watch?v=oWTqHwnhn5k (man kan börja titta vid 0:55)

   Radera
 5. Allt jag planterat ut är uppätet, chili,sockerärtor, pumpor, spenat(där var det nog hönorna som käkade upp fröna). Potatis, purjolök och vitlök finns kvar, samt några chiliplantor i köket.. Ska försöka med pumpor och sockerärtor igen, köpt frön idag, sedan är det eltråd runt landet som gäller, en låg för sniglarna och några höga för rådjuren.. Växthuset får hålla tillgodo med vitlökarna..

  SvaraRadera