måndag 20 september 2010

Vad är det som händer i Grästorp egentligen?
Här i Hälleviksstrand röstade vi i går, och 789 andra, 4,1% av dem röstade på Sverigedemokraterna.

Undrar vad som skulle hända om det flyttade hit några invandrare? I den här lilla byn är det ju näst intill omöjligt med segregation. Gissar på att de där 4,1% skulle minska. Det vore mycket välkommet. Det ska bli intressant att se vad som händer de närmaste dagarna, och närmaste 4 åren. Jag hoppas att årets val sätter press på alla de övriga partierna att hitta fram till en politik och lösning som visar att Sverigedemokraterna inte har något med det här landet att göra. Men värre är det på andra platser i landet där det finns ett parti som har fått fäste vars främsta mål är att bekämpa mångkulturen och vars första punkt på programmet lyder:

"Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare."


Skärpning Grästorp


Man kan ju blogga om olika saker, tex. vad man hade på sig när man gick till vallokalen. Jag kan ju istället skriva om vad andra hade på sig. Mötte på vägen ut från mitt kuvertslickande en i morgonrock klädd väljare. Nyss uppkommen från morgondopp i havet. Kallt kallt, men nog säkert ganska skönt. Det är något jag ska lägga på min lista hur jag vill leva i framtiden. Nu är det ingen idé att försöka hinna med. Och så känns det lite sent att börja rutinbada så här i mitten av september, när jag mest går och funderar på att jag borde införskaffa en trygg vinterjacka. Nåja det kanske bara är undanflykter. 

Vi har haft en fin helg när jag tänker tillbaka på den även om den varit full med ångest om andra val än det om riksdagen. Vi har beslutat om att avvakta helt med tomten vid vindkraftverken. jag ringde nyss till kommunen för att stoppa det hela så att vi kan komma lite billigare undan. Vi var där i helgen och det är sorgligt för det är så fantastiskt fint, förutom...
Vi for istället runt på ön för att kolla på andra trevliga ställen att bo på. Inte med båt dock, om inte färjan till ön Lyr räknades.

 

På Lyr hittade vi en liten mysig marknad och butik. Åk dit! eller ännu hellre cykla. Det skriver jag också upp på någon lista. 
  • Cykla runt Lyrön och ha med god picknick och badkläder.


Råkade också snubbla över en fantastiskt god kvällsmat. Inte på Lyr utan vi hittade in i lite barrigare skogar innan vi hade våra hundbajspåsar fyllda. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar