fredag 14 oktober 2011

banken

Ungefär en timme innan vi skulle till banken för att prata bolån ringer en vän och berättar att jag är med i tidningen om stället jag börjar arbeta på nästa vecka. så bankmötet slutade med att jag berättade om att hon måste läsa tidningen så hon fattar hur bra jag är. Och när hon undrade om renoveringen och pengar så pekade jag på S muskler och talade om att han är en jäkla bra snickare. Det var nog bäst så för jag insåg att vi inte skulle få låna så mycket mer pengar. Vi får se om hon nappade, senare i dag får vi besked. Har nu bokat in två bankmöten till med andra banker så vi förhoppningsvis skall kunna sätta lite press.
Tycker det är väldigt knepig det där med låna pengar från banken. En gång för några år sedan var vi och pratade med en bank om ett hus vi ville köpa, då hade vi bara studiebidrag men skulle strax bli klara med studierna. Bankmannen kunde tänka sig att låna ut en massa pengar till mig och S, för han trodde så starkt på oss! budgivningen på huset slutade dock långt över vår budget. Men så träffade vi en ny bankkvinna för att prata lån för något år sedan då hade S ordentligt jobb och jag lite halvdanna jobb. Men nej då fick vi inte låna något, inte ett öre! Efter det blev jag en hemsk människa och bestämde mig för att bankkvinnor inte var något att ha. Jag vill hellre ha trevliga bankmän. (detta kan jag utveckla. jag är ju feminist, kanske just därför att det är på det här viset? men det får bli en annan gång)  Nu träffade vi en bankkvinna iallfall. Bara att vänta och se..

6 kommentarer:

 1. Spännande!
  Hoppas det kommer gå bra!
  Jag och damen är lite i startgroparnas startgrop för ett liknande husprojekt...

  SvaraRadera
 2. bygga halmbalshus eller gård som inte är renoverad sedan andra världskriget?, som S råkade slänga ur sig på banken ;)

  SvaraRadera
 3. Men sååå spännande! Håller tummarna för att det är en sjyst bankkvinna den här gången då!

  SvaraRadera
 4. tack för att ni hejar på! nu ränner vi runt till en massa banker. Får se vart det landar.

  SvaraRadera
 5. Trevlig blogg! Ska bli spännande att se hur det går för er. Kännde mig bara tvungen att kommentera, har själv varit bankkvinna och arbetar fortfarande innom finansbranchen. Det där med lån är klurigt. Tyvärr är det inte så mycket bankmannen eller kvinnan som styr utan bankens strategiska riktlinjer. Man får väldigt lite utrymme för personlighet och egenbedömning i lånefrågan. I alla fall om man ska sköta sitt jobb rätt. Nu är det ju tuffa tider och bankernas likviditet är inte så god, så därför är det svårt att få bra lån. Sen i och för sig måste jag motsäga mig själv och medge att kontakter är bra, men då gäller det, kompisar, som man känner väl. Håller alla tummar och tår för er!

  SvaraRadera
 6. Tack du anonyma bankkvinna! Det har gått vägen med banken! men vårt lån har varit annorlunda för alla banker och dom har tacklat det på lite olika sätt. Kan berätta mer om det i februari någon gång när allt är klart..

  SvaraRadera