söndag 2 oktober 2011

så här en söndagskväll

Tänker vi på vägbygge. Fram till lilla gården som vi vill köpa och nog ska få flytta in i 1 Januari och sedan bygga vårt halmhus på dit går en skruttig väg över en mosse. så skruttig att där nu knappt går att köra. Bättre lär det inte bli i vinter. Läser på nätet, gammal dålig väg på mosse, bara att gräva upp och fylla igen med kross. Bara att hoppas att det inte är en djup mosse. Eller att det faktiskt räcker med att lägga på någon duk innan de vanliga väglagren. Det är ju bara några få 10-tals meter det behöver ju inte kosta mer än 100 tusen tycker jag. hoppas jag.. MAAAX!! herregudsmailymedsnurrandeögon. 40tusenellermindre går det att hoppas också? Pappa får nog komma och kolla. och så får vi hoppas att vi kan lita på honom.
Nu packar S väskan, drar tidigt i morgon till sista veckan på lerbyggekursen med en hink lera från gården att testa med.

2 kommentarer:

 1. Låter spännande! Blir det bygge till våren då eller? Då kommer jag upp och erbjuder min arbetarkropp att bära halm och lera och studera byggteknik då vi går lite i husbyggartankar...

  Undrar om länstyrelsen godkänner en kavaelbro över sankmarken? Nog den enda vägen som är nedbrytbar?!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kavelbro

  SvaraRadera
 2. Åh! du är såå välkommen! men jag tror inte själva bygget kommer igång förens 2013, under 2012 kommer vi fälla timret, bygga grund fixa iordning inredning och så. det är tanken. så återstår verkligheten.

  Jag läste om kavelbro, men det verkar knepigt. den behver tydligen sätta sig ett tag innan man kör med tyngre fordon. och tyngre fordon är typ det första vi behöver köra dit.

  SvaraRadera