torsdag 5 mars 2015

stress

Jag vill få in bygglovet NUNUNU.  Det kanske är nästan klart. Ska bara ge ritningarna några vändor till. Eller så måste vi förkasta allt och börja om från början. I vilket fall verkar byggfasen kortare nu och tanken är att stolpverk lera och halmbalar kommer ske allt redan nästa år. Under förutsättning att vi får upp grunden i år. Alltså om jag får in bygglovet NUNUNU.

Andra grubblerier. Det här med avlopp var inte vidare enkelt eller billigt heller för den delen. Nu lutar det starkt åt en mulltrumslösning med urinseparerande skithål. och så här i natten googlar jag rotzonsanläggningar..

Ett annat grubbleri är detta med massugnen. Det verkar finnas två läger. för eller emot att massugnen ska värma upp vatten. Jag undrar om det finns någon som har en massugn som försörjer huset med varmvatten vintertid, till lite golvvärme och lite dusch och så. Ja, någon som tycker att det fungerar bra alltså???

andra grubblerier. Ritningarna som det ser ut just nu för tankarna till nationalsången, midsommarstänger och svenska flaggor.. Men när huset å andra sidan blir putsat och inuti med sitt stolpverk kanske det balanserar lite..

1 kommentar:

  1. Jag grubblade länge på massugn, men lyckades inte hitta någon som fungerade tillfredställande. Kanske inte letade hårt nog.
    Vi kör på kökspanna istället. Att ha en bra lösning för varmvatten kändes viktigast i kompromissandet. Vattnet kan man ju använda både till varmvatten och värme liksom...
    Mer tekniktung lösning dock. Alla dessa kompromisser...

    /Peter

    SvaraRadera